Jaguar F-Type huren

Vanaf € 525,00 per dag excl km

Merk:
Jaguar
Type:
F-Type
Modeljaar:
2017
Kleur:
Zwart
Motor:
3.0 V6 S/C
Vermogen:
380pk

Geschiedenis van de Jaguar F-Type

Het ontstaan van het merk Jaguar

In 1922 richtte William Lyons de ‘Swallow Sidecar Company’ op in het Engelse Blackpool. Dit bedrijf hield zich voornamelijk bezig met de productie van zijspancombinaties voor motorfietsen. Tot de Tweede Wereldoorlog heette het merk SS, een afkorting van Swallow Sidecar. Na de oorlog bleek SS geen handige keuze en wijzigde men de naam in Jaguar.

Vijf jaar later werd de overstap gemaakt naar carrosseriebouw, omdat met de opbouw van een aluminium carrosserie op het bestaande chassis van de Austin Seven een grote order werd binnengesleept. Een en ander nam zo’n vlucht dat William Lyons besloot zijn bedrijf meer centraal te vestigen, en in 1928 verhuisde SS naar het Engelse Coventry.

Met een compleet nieuwe lijn van sedans en sportwagens deed in 1935 de naam ‘Jaguar’ voor het eerst zijn intrede. Voor Jaguar betekende deze periode ook de aanvang in de autosport. Zo werd in 1936 de RAC Rally gewonnen door een SS 100.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog lag Coventry hevig onder vuur, en het zou dan ook tot 1948 duren voordat een nieuw voertuig geïntroduceerd werd. Deze Jaguar Mk V zou een belangrijke rol spelen in de wederopbouw van het merk.

Ten behoeve van een ruimere productiecapaciteit werd in 1960 Daimler ingelijfd in de firma.

Na tal van successen in de autosport met de Jaguar C-type en Jaguar D-type stelde Jaguar in 1961 de Jaguar E-type voor, een model dat in 1966 navolging vond met een ruim 25 cm langere 2+2 versie.

In 1988, drie jaar na het overlijden van William Lyons, won Jaguar met de Jaguar XJR-9LM de 24 uur van Le Mans met aan het stuur onder anderen de Nederlander Jan Lammers.

In 1990 werd Jaguar overgenomen door Ford Motor Company en bracht het merk – samen met Volvo, Land Rover en Aston Martin – onder in de Premier Automotive Group. In 2008 werd Jaguar samen met Land Rover verkocht aan de Indiase autofabrikant Tata.

Jaguar F-type

De F-Type werd op de Autosalon van Parijs van 2012 geïntroduceerd en kwam in mei 2013 op de markt als cabriolet met soft-top. Op de Los Angeles Motor Show 2013 werd de coupé-versie van de F-Type gepresenteerd en kwam in mei 2014 op de Europese markt.

Onze Jaguar F-type is van het type V-6 met supercharger. Het vermogen is  340 PK, het koppel is 450 NM, de topsnelheid bedraagt 260 km/h en de acceleratie van 0-100 gebeurt in 5,3 seconden. Heerlijk rijdende auto!

Veelgestelde vragen over de Jaguar F-Type

Is de Jaguar F-type wel door mij te rijden?

Ja hoor, u zult bemerken dat dit een fantastisch stuk techniek is. Dreigen de wielen door te slippen dan regelt de auto het vermogen zelf terug. Wel is de auto ongelooflijk gemakkelijk heel snel en daar zult u mee moeten omgaan. Maar als u goed naar onze instructies luistert en geen gekke dingen doet gaat dat goed.

Dit is geen nerveuze auto maar eentje waarmee u ook gemakkelijk rustig en ontspannen kunt rijden.

U zult versteld staan van het geluid van de V-6 motor!

Tarieven Jaguar F-Type huren

U kunt deze auto huren voor Euro 525,00 voor de hele dag. De gereden kilometers worden afgerekend tegen Euro 1,50 per km.

Moet U echter veel km rijden, laat het ons dan even weten. Dan kunnen wij een andere afspraak met U maken over de prijs.

De prijs is all in, dus ook incl benzine en verzekering.

De auto is all risk verzekerd met een aantoonbare polis voor dekking bij verhuur als trouwauto.

Het eigen risico is Euro 2500,00 bij schade door Uw schuld.

De borg is Euro 500,00. Deze ontvangt U na afloop direct terug op uw rekening. Eventuele kosten voor Uw rekening, zoals gereden km,

worden met de borg verrekend, tenzij anders is overeengekomen.

Voorbeeld contract

“Deze auto maakte onze trouwdag compleet, genot om in te rijden”

- Bart

Alle reviews

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Tom van der Schans

Eigenaar

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×