Porsche 356 Speedster huren

Vanaf € 395,00 per dag incl 100 km vrij

De Porsche 356 Speedster is heerlijk eenvoudig te rijden met bijna geen knopjes en regelaars. Er is geen stuur- of rembekrachtiging maar dat is ook niet nodig. Hij rijdt, remt en schakelt heerlijk soepel.

Merk:
Porsche
Type:
Speedster
Modeljaar:
1958
Kleur:
Rood
Motor:
1.8L 4 cilinder boxer
Vermogen:
90pk

Geschiedenis van de Porsche Speedster

Het ontstaan van het merk Porsche.

De Porsche 356 is onlosmakelijk verbonden met de Volkswagen Kever.

Ferdinand Porsche ontwierp en bouwde de Volkswagen Kever in opdracht van Adolf Hitler.

Hitler had een spaarsysteem ontwikkeld waardoor elke Duitse burger na verloop van tijd zo’n auto kon rijden. Ferdinand Porsche werkte als briljant ingenieur hieraan mee maar kon zich later toch niet meer met de ideëen van Hitler verenigen en wilde voor zichzelf beginnen.

Porsche 356 de geboorte.

De Porsche 356 werd daarom ontworpen in Gmünd Oostenrijk waar Ferdinand Porsche in de Tweede Wereldoorlog heen was verhuisd. De Porsche 356 werd ontworpen door Ferry Porsche, de zoon van Ferdinand Porsche. Porsche gebruikte voor de productie veel onderdelen van de Volkswagen, zoals de luchtgekoelde boxermotor. Dit omdat Ferdinand in de jaren 30 natuurlijk al was betrokken bij de ontwikkeling van deze auto. De carrosserie werd ontworpen door Porsche-medewerker Erwin Komenda. De mechanische onderdelen, inclusief de motor, de schokdemper en het chassis, werden gebouwd door Volkswagen. De eerste Porsche 356 werd gecertificeerd op 8 juni 1948 in de Oostenrijkse plaats Gmünd. De Porsche 356 die in Gmünd werd gebouwd, was van aluminium, totdat de productie in 1950 verhuisde naar het Duitse Stuttgart. Daarna werd tot 1965 staal gebruikt.

Bijzonder is dat veel Porsche 356’s verschillend zijn aangezien onderdelen schaars waren in- en na de oorlog. De Porsche 356 Coupé was een vierzitter, maar achterin werden alleen twee noodzittingen aangebracht.

Porsche 356, de geboorte van de Speedster.

Aanvankelijk hadden de ontwerpers een efficiënte coupé op het oog, maar er werden later ook enkele open auto’s gepland. In eerste instantie was dat een Cabriolet. Hier zat zo’n zelfde kap op als bij de Volkswagen Kever die óp de auto lag ipv netjes erin.

Porsche’s waren ook toen al dure auto’s en in Amerika vond men dat een probleem. Ze moesten het hebben van hun uitmuntende wegligging en prestaties. Dat gecombineerd met name hun lage gewicht was de reden dat ze veel races wonnen. Tel daarbij hun ongekende duurzaamheid bij op en je hebt een fantastische sportieve auto met maar 2 nadelen: Die dikke kap op de achterkant bij de cabriolet en de hoge prijs.

Daarom werd in samenwerking met de Amerikaanse importeur de Speedster ontwikkeld. Een goedkopere versie waarbij een lichtere kap weliswaar minder goed afsloot maar veel lichter was en in de auto opvouwde zo dat het aanzicht veel gestroomlijnder werd zoals bij zo’n uitmuntende sportwagen hoort. Duidelijk Speedsterdetail was ook dat  je de ramen niet kon neerdraaien maar met pinnen in de deuren moest steken. Met nog wat meer vereenvoudigingen werd het aanzicht sneller en de prijs lager. Mooi feit: Die goedkopere (nou ja, minder dure) Porsche 356 Speedster is nu véél meer waard dan een Coupé of de toen duurder Cabriolet.

In 1950 verhuisde de productie van de Porsche 356 Speedster van het Oostenrijkse Gmünd naar het Duitse Stuttgart-Zuffenhausen. In de loop der jaren werd het model een paar keer aangepast. Zo werd de motorinhoud vergroot naar 1286 cc en later naar 1582 cc. In 1955 kwam de Carrera uit.

De Porsche 356 was tot 1965 in productie. In totaal werden er tussen 1948 en 1965 76.313 exemplaren van de Porsche 356 gebouwd. De 356 werd opgevolgd door de Porsche 911.

Veelgestelde vragen over de Porsche Speedster

Is het een originele 356 Speedster??

Veelgehoorde vraag: Is de Porsche 356 Speedster van trouwinjedroomauto volledig origineel? Het antwoord is : Nee.

Omwille van veiligheid zijn er wijzigingen aangebracht. Zo heeft onze Porsche 356 Speedster schijfremmen rondom, een standkachel, windschot, 12 volt ipv 6 volt en een grotere motor om beter met het verkeer mee te kunnen alsmede een aangepaste versnellingsbak om rustiger op de snelweg te kunnen rijden. Ook de carroserie is aangepast zodat u van een ‘’aangepaste originele’’ of van een replica mag spreken zo u wenst maar troost u, als u geen garagist bent die dagelijks aan deze auto’s werkt ziet u geen verschillen met de volledig originele modellen van destijds en deze technisch gemoderniseerde versie.

De volledig nauwkeurig en echt volledig originele Speedstermodellen van 1958 (te herkennen aan de smalle druppelvormige greep op de voorklep) komen niet meer op de openbare weg omdat hun prijs op vele honderdduizenden Euro’s ligt en hun techniek voor de huidige snelwegen niet meer meekan.

Kan de Porsche 356 Speedster makkelijk dicht?

Onze Porsche 356 Speedster heeft een kap die binnen 2 minuten dichtkan. Wij oefenen dit samen met u. U kunt dus desgwenst dicht aan komen rijden en op de hoek van de straat even de kap opendoen zodat u (mooi voor de foto’s!) open aan komt rijden.

Is de Porsche 356 Speedster voor mij wel te rijden?

Deze auto is heerlijk eenvoudig te rijden met bijna geen knopjes en regelaars. Er is geen stuur- of rembekrachtiging maar dat is ook niet nodig. Hij rijdt, remt en schakelt heerlijk soepel.. Onze Porsche 356 Speedster heeft ca 95pk maar u zult merken dat de auto’s toen nog heel licht waren waardoor hij verrassend snel is.

Ook langere personen van 2mtr hebben hier al comfortabel in gereden. Twijfelt u? Kom kijken, een bolkje rijden en u bent verkocht!! Enne, de koffie is altijd bruin in het Brabantse!

 

Tarieven Porsche Speedster huren

U kunt de auto huren voor de hele dag tegen Euro 395,00 incl 100 vrije kilometers. Extra kilometers worden afgerekend tegen Euro 0,50 per km.

De prijs is all in, dus incl benzine en verzekering.

De auto is all risk verzekerd. Het eigen risico bij schade door Uw schuld is Euro 500,00.

De borg bedraagt Euro 100.00. Deze ontvangt U na afloop direct terug op uw rekening. Eventuele kosten voor uw rekening zoals km kosten worden verrekend met de borg, tenzij anders is

overeengekomen.

Voorbeeld contract

“Een fijne ervaring die ik iedereen kan aanraden!”

- Yuri

Alle reviews

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×